ОШ "ДУШАН ЈЕРКОВИЋ" - Банатски Карловац
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Претрага


Анкета
Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати
Вести
 • Деција недеља

  12. Oktobar 2023 07:38ИЗВЕШТАЈ
  ДЕЧИЈА НЕДЕЉА
   

   
  Поводом дечије недеље, у периоду од 02.10.2023. до 07.10.2023., наша основна школа ,,Душан Јерковић“, организовала је разне активности.
   Ученици првих разреда су са својим учитељицама Иваном Матовић и Снежаном Радовановић и педагошким асистентима Тамаром Јовановић и Кристином Јовановић, ишли у обилазак знаменитости нашег места Банатског Карловца. Прва дестинација је била католичка црква (1804.год.) и споменик Исусу Христу. Ђаци су научили много о вери и историји места у коме живимо. Најзанимљивији податак је да иста поседује оргуље, које ретко који храм, у нашој близини има.
   Стара школа (више од сто година), која још увек пркосно одолева времену, чува тајне приче, чак и од нас, који смо имали часове у њој.
  Иако много деце проводи већину слободног времена на спортском терену, сада су сазнали да је његов објекат некада био вртић.
  У обиласку споменика Војку Дмитровићу-хероју и споменику палим борцима у другом светском рату, нам се придружио и вероучитељ Миленко Ђокић.
  После обиласка остали смо у парку на радионици и играоници. Ученици су: играли фудбал, прескакали ластиш, цртали кредама по стазама и скупљали разне биљке и плодове.
  Наредног дана смо обишли даљу дестинацију, железничку станицу и споменик српско-мађарске револуције из 1848. године.
   Уз пут смо наилазили на разне занимљивости и радове из којих су ученици усвојили знања (кошење траве, пијацу, шпедитер, стовариште грађевинског материјала, причу о Оријент експресу…).
  У свакој авантури, незаобилазна је посета нашем колеги, учитељу Милошу Пајевићу, који је у пензији, али без њега многи обиласци,  нису били остварени. Нисмо га затекли код куће, али смо му оставили јабуке, као поклон и да зна да смо свратили.
   Подржали смо акцију предшколске установе ,,Полетарац“, која је организовала продају колачића, које су маме месиле. Прикупљени новац су уложиле у потребе њихове установе, а ми смо их куповали, дегустирали и тако помогли акцију.
   Ученици III-1 одељења, са својом учитељицом Весном Жула-Поморишац, су нас најпријатније изненадили. Направили су поклон честитке (прилог 1), као добродошлицу за наше ђаке прваке и пожелели им срећан почетак школовања.
  У Дому културе смо гледали представу ,,Астерикс и Обеликс“.
  Све учитељице и ученици од првог до четвртог разреда су имали радионице, на тему Дечије недеље: ,,Моје срце је велико“.
   
  Присутни и учесници:
  1. Ивана Матовић-учитељ
  2. Снежана Радовановић-учитељ
  3. Драгана Ђукановић-учитељ
  4. Снежана Рајичић-учитељ
  5. Гордана Стојановић-учитељ
  6. Албина Вукаиловић-учитељ
  7. Весна Жула-Поморишац-учитељ
  8. Данијела Цветкович-учитељ
  9. Тамара Јовановић-педагошки асистент
  10. Кристина Јовановић-педагошки асистент
  11. Александра Пронић-учитељ енглеског језика
  12. Миленко Ђокић-вероучитељ
  13. Душан В. Богдановић-директор
  14. Марија Филић-педагог
  15. Јелена Терзић-секретар
  14. Помоћно особље
  15. Ученици од 1. до 4. разреда
   
 • Дечија недеља

  06. Oktobar 2023 07:45Дечија недеља
БанериАдминистрација


Календар
Мај 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Екскурзије

Извештај са матурске екскурзије ученика осмих разреда

Датум: 10. 04. 2022. - 12. 4. 2022.

Место: Банатски Карловац, Србија

Водитељи: Тања Николић, Снежана Лалић, Душан Богдановић

Белешка: Ученици осмог разреда под вођством разредних старешина Тање Николић и Снежане Лалић и у пратњи директора школе Душана Богдановића кренули су на матурску екскурзију.10.априла,ујутру у 7 часова аутобус је кренуо са паркинга школе.СТУП Вршац обезбедио је свог водича као и лекарску пратњу.Деца су кренула видно расположена и здрава.Прва пауза је била у Великој Плани на бензинској пумпи,како би се деца освежила и свратила до Мек Доналдса.Прва дестинација на коју смо отишли била је обилазак Спомен парка Шумарице,где су деца у згради музеја пажљиво одслушала предавање и морам их похвалити како су изражајно и са посебним осећањем рецитовали Крваву бајку Десанке Максимовић. Аутобусом смо обишли споменике у парку.Одатле смо наставили пут до Стопића пећине,где смо се мало теже спустили због временских услова,тј.снега и леда,али смо успели да уживамо у чарима пећине.Затим смо наставили до етно села Сирогојно које смо обишли.У вечерњим сатима стигли смо до хотела Оморика на Тари.После вечере деца су наставила дружење и забаву у хотелу.Другог дана запутили смо се до манастира Рача,где су деца била изузетно културна и фина и пристојно се понашала.Затим смо наставили до Перућца,обишли смо реку Врело и били у инфо центру Бајине Баште,где су се деца упознала са биљним и животињским светом Таре а у друштву врло пријатних и интересантних водича.После тога следио је повратак у хотел,ручак а затим и коришћење хотелског базена,што је деци представљало посебно задовољство.Након тога,организована је једна дужа шетња од десетак километара,до ергеле коња и сеоске цркве-манастира.Након вечере,деца су имала организовану журку у дискотеци хотела до поноћи.Били су изузетно весели и лепо су се дружили.Трћег дана након доручка су напуштене собе,деца су уживала у садржајима које нуди хотел,играо се стони тенис,билијар,флипери...Имали смо и кратку шетњу око хотела,а након ручка смо кренули назад.Паузу сми имали у Чачку,као и у Панчеву.Деца су се лепо дружила у аутобусу,певали су и били лепо расположени,нико није повраћао.Све се добро завршило,те смо у вечерњим сатима стигли кући задовољни, носећи лепе утиске које ће ,надам се, ученици као и директор и разредне старешине памтити дуго.

Фотографије се налазе у галерији.