ОШ "ДУШАН ЈЕРКОВИЋ" - Банатски Карловац
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Претрага


Анкета
Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати
Вести
БанериАдминистрација


Календар
Март 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


ГОСТОВАЊЕ НА СОЊИНИМ ДАНИМА

Датум: 27. Novembar 2019 20:13 Категорија: Новости

Гостовање на Соњиним данима у Шестој београдској гимназији

 ГОСТОВАЊЕ НА СОЊИНИМ ДАНИМА

Ученици ОШ „Душан Јерковић“ били су гости Шесте београдске гимназије 22.11.2019. године, поводом обележавања традиционалне манифестације „Новембарски дани Соње Жарковић“.
Одељење 3-9 Шесте београдске гимназије организовало је креативну игру „Лавиринт поверења“ у којој су, заједно са ђацима првог и трећег разреда гимназије, учествовали и ученици наше школе, те показали своје знање из српског језика и књижевности, али и сналажење у проласку кроз лавиринт дружења и тимског ангажовања.
Радионицу „Креативно ћаскање“ за ђаке наше школе и првог разреда гимназије реализовале су Тамара Срећковић, Милица Берић (Центар Инвентива) и Мирјана Јефтенић (ГИЗ). Кроз кораке: упознај себе, упознај свет занимања, упознај путеве образовања, испробај занимање и донеси одлуку о каријери, ученици су посаветовани како да приступе једној од најважнијих одлука - избору занимања.
Шеста београдска гимназија ову манифестација организује у част истакнутог српског педагога. Својом мисионарском посвећеношћу деци свих узраста Соња Жарковић је истицала да је школа најважнија институција њиховог одрастања. То што данас говоримо о њој сведочи о томе да њене визионарске идеје живе.

ПОСЕТА УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

Ученици ОШ „Душан Јерковић“ посетили су у петак, 22.11.2019. године Универзитетску библиотеку „Светозар Марковић“ у Београду. Историјска изложба о немачком културном и историјском наслеђу у Србији привукла је велику пажњу наших ученика, нарочито велика поплава Апатина 1795. године, као и религијски живот апатинских Немаца. У порти апатинске цркве и данас се налази трново дрво донето из Јерусалима и засађено 15. августа 1795. године.
Други изложбени простор у Универзитетској библиотеци поставио је Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду. Осим бројних занимљивих скелета, професор предмета Анатомско цртање Миодраг Мића Бајић дао је занимљив приказ анатомије митолошког бића које су у стању да виде само повлашћени и изузетне особе песничког духа. Реч је о крилатом коњу грчке митологије, Пегазу.