ОШ "ДУШАН ЈЕРКОВИЋ" - Банатски Карловац
ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Претрага


Анкета
Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати
Вести
БанериАдминистрација


Календар
Август 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Екскурзија ученика петих и шестих разреда

Датум: 12. Maj 2019 16:37 Категорија: Новости

Екскурзија

Банатски Карловац - Ваљево - Банатски Карловац
     
        Ученици су дана 09.05.2019. у 7.00 часова ујутру са паркинга испред школе ОШ"Душан Јерковић" у Банатском Карловцу кренули на једнодневну екскурзију у Ваљево.
У два аутобуса смештено је 79 ученика; у једном аутобусу били су смештени ученици 5.разреда, а у другом ученици 6.разреда. Ученици су били у пратњи својих разредних старешина: Тање Николић, Снежане Лалић, Марије Видеканић и Светлане Ланшчек.
         Пут до Ваљева протекао је без икаквих проблема, са једном паузом од пола сата. прва посета је била манастиру Лелић у близини Ваљева. У манастирској цркви ученици су имали прилике да од монаха чују историјат настанка манастира. Након тога посетили су културно - историјски комплекс Бранковину, у оквиру којег се налази гроб Десанке Максимовић, црква Св. Арханђела, "Протина школа" и " Десанкина школа".Ученици су имали прилику да виде сталну поставку изложбе о животу чувене песникиње. А у "Протиној школи" опробали су се  у писању по воску, песку,гушчијим пером и мастилом. Најинтересантнија им је била чувена "магарећа клупа". Након тога одлази се у  Ваљево на ручак који је организован у ресторану у Тешњару, чувеном старом делу града Ваљева. Ученици су после ручка посетили Народни музеј Ваљева и Муселимов конак.Имали су прилику да погледају сталну поставку музеја под називом:" Трећа димензија прошлости - Поглед из будућности". Док су у Муселимовом конаку, који је најстарија зграда у Ваљевусусрели са две сталне музејске поставке. У подруму у коме су били заточени Алекса Ненадовић и Илија Бирчанин обишли су изложбу "Сеча кнезова", а у приземљу изложбу "Ваљевска нахија и Ваљевци у Првом и Другом српском устанку".
            Због кише која је непрестано падала одлучено је да се ученици врате кућама,првенствено због њиховог здравља, иако је било предвиђено да се организује шетња градом. Ученици су стигли у Банатски Карловац у 20.00 часова.
            Екскурзија је протекла без икаквих проблема, ученици су били задовољни.Недостајало је ангажованије вођство од стране водича, представника агенције, а један аутобус и није имао свог водича. Такође,деци је била ускраћена посета Мек -у, којом су разредне старешине желеле да им надокнаде неискоришћено време у Ваљеву, због лоших временских услова. Међутим, није се наишло на разумевање представника агенције и возача.